Torsk med timjansås

Vitfisk på en bädd av buljongkokt bulgur med ett täcke av mild timjansås kan inte bli fel!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl bulgur
  • 1 buljongtärning, fisk eller grönsaks
  • 400g kravmärkt torsk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 1/2 dl cremè fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 dl riven ost, lagrad
  • (tomater till dekoration)

Gör så här:

Koka bulguren i 6 dl vatten och buljongen. Låt koka i 10 minuter och stäng sedan av värmen och låt svälla.

Tina fisken om den är fryst.

Gör såsen: Smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjöl. Späd med mjölken under vispning och tillsätt cremè fraiche när såsen tjocknat. Tillsätt timjan, vitpeppar och salt och låt såsen småputtra cirka 10 minuter. Rör ner osten och låt såsen koka tills den löst sig.

Smöra en ugnsfast form och häll bulgurn i botten. Häll ett lager sås på bulgurn. Lägg fiskfiléerna ovanpå och bred ut resten av såsen jämnt över hela ytan. Skiva eventuellt tomat och lägg ovanpå.

Tillaga i ugn, 200 grader i cirka 20 minuter och servera varm tillsammans med grönsaker eller en sallad.
 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

bakakaka.se

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu


Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

Att baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans.

Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet.

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...