Torsk med timjansås

Vitfisk på en bädd av buljongkokt bulgur med ett täcke av mild timjansås kan inte bli fel!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl bulgur
  • 1 buljongtärning, fisk eller grönsaks
  • 400g kravmärkt torsk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 1/2 dl cremè fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 dl riven ost, lagrad
  • (tomater till dekoration)

Gör så här:

Koka bulguren i 6 dl vatten och buljongen. Låt koka i 10 minuter och stäng sedan av värmen och låt svälla.

Tina fisken om den är fryst.

Gör såsen: Smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjöl. Späd med mjölken under vispning och tillsätt cremè fraiche när såsen tjocknat. Tillsätt timjan, vitpeppar och salt och låt såsen småputtra cirka 10 minuter. Rör ner osten och låt såsen koka tills den löst sig.

Smöra en ugnsfast form och häll bulgurn i botten. Häll ett lager sås på bulgurn. Lägg fiskfiléerna ovanpå och bred ut resten av såsen jämnt över hela ytan. Skiva eventuellt tomat och lägg ovanpå.

Tillaga i ugn, 200 grader i cirka 20 minuter och servera varm tillsammans med grönsaker eller en sallad.
 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Cheesecake

Fruktig fika

Cheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär!

cheesecake.nu

Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

hembakatbrod.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...