Torsk med timjansås

Vitfisk på en bädd av buljongkokt bulgur med ett täcke av mild timjansås kan inte bli fel!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl bulgur
  • 1 buljongtärning, fisk eller grönsaks
  • 400g kravmärkt torsk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 1/2 dl cremè fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 dl riven ost, lagrad
  • (tomater till dekoration)

Gör så här:

Koka bulguren i 6 dl vatten och buljongen. Låt koka i 10 minuter och stäng sedan av värmen och låt svälla.

Tina fisken om den är fryst.

Gör såsen: Smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjöl. Späd med mjölken under vispning och tillsätt cremè fraiche när såsen tjocknat. Tillsätt timjan, vitpeppar och salt och låt såsen småputtra cirka 10 minuter. Rör ner osten och låt såsen koka tills den löst sig.

Smöra en ugnsfast form och häll bulgurn i botten. Häll ett lager sås på bulgurn. Lägg fiskfiléerna ovanpå och bred ut resten av såsen jämnt över hela ytan. Skiva eventuellt tomat och lägg ovanpå.

Tillaga i ugn, 200 grader i cirka 20 minuter och servera varm tillsammans med grönsaker eller en sallad.
 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kycklingrecept

Crêpes

Crêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept på crêpes med kyckling!

kycklingrecept.nu

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu


Blåbärstider

Det lyser blått i blåbärsskogen!

Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie!

Egentligen är det inte svårare än blåbär med mjölk, som är så himmelskt gott. Fast honung och vanilj gör smoothie med blåbär till något alldeles särskilt. Prova också belgiska våfflor med vispgrädde, blåbär och nyslungad honung! Eller blåbärspaj? Lite belöning med en gång vill man väl ha efter en myggig dag i skogen! Och så kokar vi förstås in så mycket blåbärssylt det bara går, att spara till höstens och vinterns grötskålar eller pannkaksfester.

 bärrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...