![]() ![]() Torsk med timjansås![]() Vitfisk på en bädd av buljongkokt bulgur med ett täcke av mild timjansås kan inte bli fel! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka bulguren i 6 dl vatten och buljongen. Låt koka i 10 minuter och stäng sedan av värmen och låt svälla. Tina fisken om den är fryst. Gör såsen: Smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjöl. Späd med mjölken under vispning och tillsätt cremè fraiche när såsen tjocknat. Tillsätt timjan, vitpeppar och salt och låt såsen småputtra cirka 10 minuter. Rör ner osten och låt såsen koka tills den löst sig. Smöra en ugnsfast form och häll bulgurn i botten. Häll ett lager sås på bulgurn. Lägg fiskfiléerna ovanpå och bred ut resten av såsen jämnt över hela ytan. Skiva eventuellt tomat och lägg ovanpå.
Tillaga i ugn, 200 grader i cirka 20 minuter och servera varm tillsammans med grönsaker eller en sallad. ![]() ![]() ![]()
|
|