Torsk med timjansåsVitfisk på en bädd av buljongkokt bulgur med ett täcke av mild timjansås kan inte bli fel! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka bulguren i 6 dl vatten och buljongen. Låt koka i 10 minuter och stäng sedan av värmen och låt svälla. Tina fisken om den är fryst. Gör såsen: Smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjöl. Späd med mjölken under vispning och tillsätt cremè fraiche när såsen tjocknat. Tillsätt timjan, vitpeppar och salt och låt såsen småputtra cirka 10 minuter. Rör ner osten och låt såsen koka tills den löst sig. Smöra en ugnsfast form och häll bulgurn i botten. Häll ett lager sås på bulgurn. Lägg fiskfiléerna ovanpå och bred ut resten av såsen jämnt över hela ytan. Skiva eventuellt tomat och lägg ovanpå.
Tillaga i ugn, 200 grader i cirka 20 minuter och servera varm tillsammans med grönsaker eller en sallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sås av alla slagGlöm inte såsen!Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup. GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltFärdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär... Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|