![]() ![]() Lax i ugn med äpple och citron![]() Ett enkelt sätt att laga festmat. Hel lax som tillagas i ugn, med äpple, lök, citron och äppelcider! Riktigt gott samtidigt som det är lätt att lyckas med. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 200 grader. Smöra en ugnsfast form, stor nog att rymma fisk med fyllning. Skölj fisken och låt den rinna av. Torka lite försiktigt med hushållspapper. Skala och klyfta äpplen, skala lök och dela på mitten. Vänd bitarna i citronsaft så blir de inte bruna. Tvätta och skiva citronen i tunna skivor. Vik upp fisken, klappa in dragon och lite salt i köttet. Lägg fisken i formen och fyll den med äppelbitar, lök och citronskivor. Mycket av fyllningen kommer att hamna utanför fisken - det är som det ska. Klipp tomaterna i bitar och strö dem och kapris över fyllningen. Häll cidern över fisken och fyllningen och sätt in i varm ugn. Sänk nu temperaturen till 180 grader och tillaga laxen tills temperaturen i mitten är ca 55 grader. Det går också bra att provsticka. Beräkna tiden till 25-30 minuter. Låt gärna laxen stå några minuter innan den serveras tillsammans med fyllningen. Salta efter att laxen kommit ur ugnen eller låt gästerna salta vid bordet. Gott tillsammans med kokt potatis, klyftpotatis, ljummen potatissallad, ris eller bara med grönsaker och nybakat bröd. ![]() ![]() ![]()
|
|