Couscouspytt med lax

Smaksätt couscous med lax och grönsaker och du har en snabb och nyttig rätt!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl couscous, gärna fullkorn
  • 1 buljongtärning, fisk eller grönsaks
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 fänkål
  • 3 morötter
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vitt vin eller cider
  • 400 g lax utan skinn och ben
  • Cayennepeppar

Gör så här:

Koka couscousen i buljong enligt anvisningar på förpackningen. Eller koka upp 6 dl vatten, lös buljongen i den och rör ner grynen i det kokande vattnet. Lägg på ett lock och ställ av från värmen i cirka 5 minuter.

Finhacka lök och vitlök. Skär morötterna i tunna skivor eller stavar. Strimla fänkålen och riv ingefäran. Tärna laxen grovt.

Fräs lök och grönsaker i olivolja i en panna eller kastrull. Låt den få lite färg och bli mjuk under några minuter. Tillsätt ingefära, citronsaft, houng och vin. Ta bort från plattan.

Lägg upp grönsakerna i en skål och stek laxkuberna i  olivolja i pannan. Låt dem få lite färg men bara precis så de är genomstekta.

Rör om i couscousen och blanda försiktigt ner grönsaker och lax. Smaka av med salt och cayennepeppar.

Lägg upp i serveringsskål och servera varmt eller ljummet.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

helgmenyn.se

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com


Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

Det är lätt att koka sin egen sylt. Du kan variera dina recept och hitta egna smak-favoriter. Färska bär och frukt eller använd det du har i frysen.

På kokasylt.se finns recepten du behöver. Bara att ta fram syltgrytan och börja samla glasburkar!

 kokasylt.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...