Curryfisk i ugn

Fisk i god currysås är lätt att laga i ugn. Här ett recept med äppel och purjolök.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400g vitfisk (kravmärkt Alaska, Sej eller Torsk)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl cremè fraiche
  • 1 buljongtärning, fisk eller grönsaks
  • 1-2 tsk mild curry
  • 1 tsk honung
  • (1 krm vitpeppar)
  • 1 medelstor purjolök
  • 2 fasta äppel
  • 1 dl riven, lagrad hårdost

Gör så här:

Tina fisken om den är fryst. Skär den i portionsbitar.

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, späd med mjölk under vispning. Låt såsen koka samman och vispa ner cremè fraiche. Tillsätt buljongen, curry och honung. Låt såsen småputtra och smaka av med vitpeppar.

Rensa och finstrimla löken och kärna ur och skär äpplet i skivor.

Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma fisk och sås. Täck botten med purjolök och äppelskivor. Lägg fisken ovanpå löken och täck med såsen.

Strö osten över och tillaga i mitten av ugnen, 200 grader i cirka 20 minuter.

Servera med potatis, ris eller grönsaker och bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
2 juli 2018

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
30 juni 2018

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
29 juni 2018

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
27 juni 2018

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
26 juni 2018

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Your style is really unique compared to other folks I've read stuff from. deffdgcgeaecefcd
24 juni 2018

Your style is really unique compared to other folks I've read stuff from. deffdgcgeaecefcd


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pannkakor

Pannkakor är svaret!

Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja!

pannkakor.se

Helgtips

Pasta + sås= helgmiddag

Pasta är vardagslösningen framför andra. Men en god pastasås förvandlar spagettin till helgmiddag.

pastarecept.nu


Scones

Fruktscones

Scones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones!

Vi är många som gillar scones! Att scones är populärt är kanske inte så konstigt - detta snabba bröd, som inte behöver jäsa, är lättbakat, kan varieras på många sätt. Och det smakar fantastiskt!

Nybakade scones, med smör och ost, kanske en god citrusmarmelad eller sommarens sylt från förrådet? Och så te till, förstås!

Variera sconesen med ett recept där torkad frukt och grahamsmjöl ger god smak åt brödet. Baka en omgång fruktscones, koka en kanna gott te och njut inne i värmen medan vårvintern härjar som värst utanför fönstret.

Snabba, men varma mathälsningar från pepparochsalt!

 scones.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...