![]() ![]() Fisk i sås på risbädd![]() Världens enklaste fiskrecept? I alla fall en riktigt smart och god rätt som räcker till många och sköter sig själv i ugnen! Fisken får koka i en god sås tillsammans med riset. Ett superlätt sätt att slippa torr fisk! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Tina fisken, gärna i kylskåp under dagen om maten ska ätas på kvällen. Koka riset enligt anvisningar på paketet. Det ska vara så gott som genomkokt och inte innehålla något extra vatten. Rensa broccolin eller tina och låt den rinna av om du använder fryst. Skär i buketter. Smörj en ugnsfast form, stor nog att rymma hela rätten. Blanda broccolin i riset och täck botten av formen med det. Smält smöret och vispa ner majsstärkelsen i det. Späd med mjölk under uppkokning och tillsätt grädden när det börjar tjockna. Tillsätt kryddor, senap och citron och låt såsen koka samman några minuter så den tjocknar. Smaka av med peppar. Skär fisken i bitar och lägg den jämnt över riset i formen. Häll såsen över fisken och riv eller finhacka fetaosten och hårdosten och strö över ytan. Gratinera rätten i 175-200 grader i cirka 20 minuter. Kontrollera att fisken är genomkokt. Servera varm tillsammans med rårivna morötter, tunnskivad kålrabbi eller grönsallad. ![]()
![]() 21 februari 2020
Kanske ska vara mjölk istället för mjöl? Eva ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Gott, tog en halv purjo i också. Bytte ut mjölet mot Mjölk.