Fiskkroketter
Gott som festmat men enkelt att laga av rester. Kan det bli bättre?
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
- 500 g kokt potatis
- 15 cm purjolök (60–70 g)
- 1 rödlök
- 200 g färsk eller rökt lax
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- ½ dl crème fraiche
- 1 dl grädde eller mjölk
- 2 msk kapris
- 8 grönpepparkorn
- 1 tsk salt
- rapsolja till stekning
Gör så här:
Om du utgår från okokt potatis kan du koka den i bitar i saltat vatten tillsammans med purjolöken tills den är mjuk men inte sönderkokt. Annars kan du hacka purjolöken och förvälla den lätt i saltat vatten så den mjuknar.
Finhacka rödlöken. Mosa potatisen i en bunke, den ska ha kvar lite bitar och får inte bli potatismos. Finhacka laxen. Krossa grönpepparen.
Blanda samman alla ingredienserna till kroketterna i en bunke. Rör till en jämn smet men sluta så fort allt är blandat.
Stek nu kroketterna i rikligt med rapsolja i en stekpanna. Vänd när de fått fin färg. Stek i cirka 10 minuter.
Servera kroketterna frasigt nystekta med sallad och citron.