Panerad fisk, fiskpinnar

Panera fisk är lätt och hemlagade fiskpinnar smakar bättre än köpta! Använd den vitfisk du har. Allt från sej till aborre är gott.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • ca 400 g fiskfilé, tex. sej, krokfångad torsk
  • 1 stort ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2-3 msk rapsolja

Gör så här:

Tina fisken om den är fryst och låt den rinna av väl. Torka med lite hushållspapper. Skär fisken i bitar på 6-7 centimeter.

Vispa upp ägget i en skål stor nog att doppa fiskbitarna i.

Häll vetemjöl i en skål och ströbröd i en annan skål. Blanda saltet och pepparn i mjölet.

Värm upp en stor stekpanna med oljan i.

Doppa nu fiskbitarna i vetemjöl. Därefter i det vispade ägget. Och sist i skorpmjölet.

Lägg fiskbitarna i den varma pannan och stek tills de tagit färg innan du vänder och steker klart. Medelvärme är lagom. Bitarna blir snabbt klara. Några minuter räcker ofta.


Servera fisken nystekt med potatismos, kokt potatis eller tillsammans med en pastasallad. En kall sås är gott till.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

efterratter.se

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...