Panerad fisk, fiskpinnarPanera fisk är lätt och hemlagade fiskpinnar smakar bättre än köpta! Använd den vitfisk du har. Allt från sej till aborre är gott. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Tina fisken om den är fryst och låt den rinna av väl. Torka med lite hushållspapper. Skär fisken i bitar på 6-7 centimeter. Vispa upp ägget i en skål stor nog att doppa fiskbitarna i. Häll vetemjöl i en skål och ströbröd i en annan skål. Blanda saltet och pepparn i mjölet. Värm upp en stor stekpanna med oljan i. Doppa nu fiskbitarna i vetemjöl. Därefter i det vispade ägget. Och sist i skorpmjölet. Lägg fiskbitarna i den varma pannan och stek tills de tagit färg innan du vänder och steker klart. Medelvärme är lagom. Bitarna blir snabbt klara. Några minuter räcker ofta.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FisksoppaFisk + tomat och halloumiFisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest! BakabullarAndra bullarVem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar! KakorÄppelfest!
Har man tillgång till egna äpplen brukar sensommaren och hösten vara en tid för äppelexperiment. Och även i stan finns ofta svenska äpplen till bra pris och god kvalité. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|