Panerad fisk, fiskpinnar

Panera fisk är lätt och hemlagade fiskpinnar smakar bättre än köpta! Använd den vitfisk du har. Allt från sej till aborre är gott.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • ca 400 g fiskfilé, tex. sej, krokfångad torsk
  • 1 stort ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2-3 msk rapsolja

Gör så här:

Tina fisken om den är fryst och låt den rinna av väl. Torka med lite hushållspapper. Skär fisken i bitar på 6-7 centimeter.

Vispa upp ägget i en skål stor nog att doppa fiskbitarna i.

Häll vetemjöl i en skål och ströbröd i en annan skål. Blanda saltet och pepparn i mjölet.

Värm upp en stor stekpanna med oljan i.

Doppa nu fiskbitarna i vetemjöl. Därefter i det vispade ägget. Och sist i skorpmjölet.

Lägg fiskbitarna i den varma pannan och stek tills de tagit färg innan du vänder och steker klart. Medelvärme är lagom. Bitarna blir snabbt klara. Några minuter räcker ofta.


Servera fisken nystekt med potatismos, kokt potatis eller tillsammans med en pastasallad. En kall sås är gott till.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

sopprecept.se

Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

glutenfriarecept.se


Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

Fettisdagen är den traditionella dagen att njuta sin semla. Och även om det idag är få som håller på den katolska fastan och laddar med fastlagsbröd så är semmeldagen någonting värt att fira. Vi älskar semlor! Hembakat är godast och en klassisk semla känns helt rätt! Är ni många till fikat är semmelkransen ett gott tips. Kanske väljer du hetvägg? En god tradition, helt klart!

 semlor.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...