Hel röding i ugn

Att laga en hel fisk i ugn är riktigt gott och dessutom enkelt! Öring, röding eller lax är lätt att laga åt många. Fisken blir saftig och får mycket smak!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 röding, öring eller lax ca 1,2 kg
  • 1 rödlök
  • 1 tsk dragon
  • 1/2 tsk salt
  • 1 citron
  • 20 g smör
  • 1 dl vitt vin eller grädde

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Rensa fisken om den inte är rensad. Skölj i kallt vatten och torka med lite papper eller låt den rinna av ordentligt.

Hacka löken grovt. Salta fisken invändigt och strö på dragon. Fyll fisken med lök. Lägg några smörklickar ovanpå fisken.

Lägg fisken på folie i en långpanna och vik upp så att fisken ligger i ett paket.

Sätt in fisken och låt den stå i cirka 30 minuter. Ta ut och se hur långt fisken kommit. Häll vinet eller grädden över fisken och sätt in i ugnen på nytt i cirka 15 minuter. Prova då och då hur genomkokt köttet är. När benen lossar lätt men fisken inte är överkokt är den färdig. Runt 40-50 minuter för en kilosfisk.
När fisken är klar: Ta ut och häll av fiskfonden för att använda den till sås. Lägg fisken på serveringsfat och lyft bort skinnet.
Servera med kokt potatis eller ris samt sallad och gärna en kall sås.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
15 februari 2022

bra recept men var är såsen????

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Alex
25 april 2020

Röding på 1,2 kg. Inte illa!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Nya goda pajer

Paj är lätt att lyckas med. Laga en god ostpaj på chevre!

pajrecept.se

Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

vafflor.se


Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

Vi är ganska så bestämda när det gäller våra frukostvanor och har svårt att ändra oss. Fil, mackor, kokt ägg, och så gröt... Glamourös kan man inte kalla grötskålen men den har en särskild plats i våra hjärtan. Skaffa försiktigt nya vanor med blötlagd gröt som får tuggmotstånd av solrosfrön och torkade aprikoser, eller prova slät skrädmjölsgröt som smakar härligt nötigt. Vinn ny mark på frukostfronten!

 gröt.com


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...