![]() ![]() Hel röding i ugn![]() Att laga en hel fisk i ugn är riktigt gott och dessutom enkelt! Öring, röding eller lax är lätt att laga åt många. Fisken blir saftig och får mycket smak! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 200 grader. Rensa fisken om den inte är rensad. Skölj i kallt vatten och torka med lite papper eller låt den rinna av ordentligt. Hacka löken grovt. Salta fisken invändigt och strö på dragon. Fyll fisken med lök. Lägg några smörklickar ovanpå fisken. Lägg fisken på folie i en långpanna och vik upp så att fisken ligger i ett paket.
Sätt in fisken och låt den stå i cirka 30 minuter. Ta ut och se hur långt fisken kommit. Häll vinet eller grädden över fisken och sätt in i ugnen på nytt i cirka 15 minuter. Prova då och då hur genomkokt köttet är. När benen lossar lätt men fisken inte är överkokt är den färdig. Runt 40-50 minuter för en kilosfisk. ![]()
![]() 25 april 2020
Röding på 1,2 kg. Inte illa! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
bra recept men var är såsen????