Enkel fiskgryta

En lättlagad, snabb och god fisktgryta.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400 g vitfiskfilé (Sej, alaska, krokfångad torsk)
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1 gul lök
  • 15 cm purjolök
  • 3 dl fintärnad zucchini
  • 2 morötter
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk honung
  • 100 g skalade räkor, kravmärkta
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Tina (om du använder fryst fiskt) och skär fisken i stora bitar. Tina räkorna om de är frysta.

Skala och finhacka löken, skala morot och tärna den och zucchinin. Fräs grönsakerna i en stekgryta tills de börjar får fin färg och löken är mjuk. 

Tillsätt tomaten, buljong, vin och 1 dl vatten. Låt koka i cirka 10 minuter.

Pressa vitlöksklyftan och tillsätt tillsammans med fisken.

Låt grytan koka försiktigt några minuter tills fisken nätt och jämnt är genomkokt. Ta av från värmen oh blanda ner honung och räkorna.

Låt grytan bli varm utan att koka och smaka av med salt och peppar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

lasagne.nu

Risotto

Snabbt med stil!

En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil!

risotto.nu


Småkakor

Nya småkakorna som alla kan baka!

Glöm kexpaketet: Enkla havrekakor kan alla baka!

Hembakat är alltid godast. Men ibland vill man bara ha något lättbakat utan att stå länge i köket. Småkakor är det perfekta allternativ till köpta kex eller torra bullar.
Klassiska syltkakor eller chokladbröd är alltid gott. Men prova ett nytt, lättbakat recept: Enkla havrekakor är superlätt att lyckas med. Dessutom både snabba och billiga, men framförallt goda! Eller så bakar du en variant på havrekakor med kardemumma och russin som omväxling. Gillar du kolakakor? Prova våra nya chokladkolakakor som är en blandning av kolakaka och chokladkaka. Eller kanske ett nytt recept på glutenfria havrekakor med kokos? Riktigt gott och lättbakat till fikat!

 smakakor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...